fredag 7 februari 2014

SD har slaktat en helig ko.

 Ack ve och fasa jojk och ramaskri. I dagens norrbottenspravda nedtecknat av en Nils Johansson kan man läsa följande. -Vågar sig Jimmie Åkesson visa sig i Jokkmokk?-
Ja absolut tror jag att han vågar det, vilket Nils är mycket medveten om då Jimmie har aviserat att han tänker närvara på Jokkmokksmarknad. Precis som miljömuppen Fridolin.
 Nå vilken ko blev slaktad denna gång av  av det populistiska missnöjespartiet som Nils Johansson kallar SD.Nåväl i detta fallet blev den heliga kon en ren. Nämligen monopolet renskötseln denna av delvis skatter försörjda och omhuldade näring som endast exklusivt är förunnat ett fåtal med särrättigheter som det inte står dess like till.
SD och dess onda populistiska mörkermän som enligt Nils vill göra Norrbotten mer intolerant och hatiskt.SD utför  en attack på den samiska kulturen, jösses så dumt att klockorna stannar. Men visst allt man kan beskylla SD för detta valår är godtagbart.Nils Johansson rädsla i denna krönika skiner igen nästan så att den bländar en, och visst det kan jag förstå här kommer ett parti som belyser  det som vi vanliga svensson och framförallt oss norrbottningar skulle jag tro anser vara orättvist. SD har kommit för att stanna även i Norrbotten och det gör Nils Johansson och hans gelikar nervösa då sanningar som han och övriga kolleger i pressen hjälpts åt att mörka i åratal sipprar fram mer och mer och därmed totalt raserar deras trovärdighet.

I en tid som det mals på om "alla lika värde" "värdegrund" "inte ställa grupper emot varandra" "vi och dom" etc. så kan jag absolut inte se varför vissa grupper i Sverige skulle ha en massa särrättigheter oavsett om det gäller samer eller religiösa ideologier allt är i mina ögon lika förkastligt. Vill samerna bevara sin kultur så varsågod men vi svenska skattebetalare skall icke stå för notan och inte heller särbehandlas. Vår svenska kultur anses inte vara något speciellt med av samma media så vad är då skillnaden Nils Johansson nyhetskrönikör Nsd?

Hur samerna blev Sveriges sk "ursprungsbefolkninga" kan diskuteras då forskning tyder på motsatsen.Vi svenskar är Sveriges ursprungsbefolkning och ingen annan.
Mer om det kan man läsa här:    http://www.nationell.nu/2012/04/24/svenskarna-ar-sveriges-ursprungsbefolkning-det-visar-den-genetiska-forskningen/

Följer du med vinden kan du bli bortblåst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar