fredag 23 augusti 2013

Negativ religionsfrihet.

När nu Schyman Palm diverse miljömuppar mfl  insett att ett så urbota korkat tilltag som att vira in huvudet i tygstycken och därmed legitimera ett förtryck så  tvärtystnade dessa imbecilla. Skönt visserligen men dags att ta debatten till en annan nivå nu när gaphalsarna tystnat för en stund.
Nämligen negativ religionsfrihet jag har skrivit om ämnet tidigare men det verkar som budskapet inte riktigt nått fram.

 Ingen i detta land och på senare år har undgått att vi har religionsfrihet i Sverige det har  vi alla matats med i parti och minut. Så fort det varit dags för planer på att en moské skall kunna inkräkta på oss alla genom att  högljutt framföra sitt kallande till bön.  Eller att vi inte gillar eller känner oss illa till mods av  att människor i det offentliga rummet går omkring maskerade. Då har religionsfrihetskortet dragits och utnyttjas gång efter annan.
Men aldrig någonsin i msm eller från våra styrande har jag hört yppas en stavelse om den negativa religionsfriheten.

 Vad är då negativ religionsfrihet och varför hör vi ingenting om den. Därför att det helt enkelt skulle bli väldigt svårt för våra makthavare att fortsätta att ge förmåner och särrättigheter för  sina omhuldade skötebarn av en viss ideologi.Samma ideologi som ges fritt utrymme och  som sakta och gradvis smyger sig på oss och nästlar sig in överallt. Den som knappt får omnämnas annat än i positiva ordalag  och framförallt aldrig någonsin får kritiseras av någon anledning och kallas för religion med namnet islam. Den ideologin som jag anser inte hör hemma här eller överhuvudtaget någonstans i Europa.

Negativ religionsfrihet snabbt och förenklat betyder att precis som religionsfriheten att fritt kunna utöva sin religion så skall jag som inte vill utöva någon religion kunna slippa påtvingas andras religioner som tex böneutrop eller maskerade människor  i vårt offentliga rum och på arbetsplatser. Denna frihet är alltså sorgligt bortsopad från alla debatter och det är dags att vi alla påtalar och skriver om detta.Frihet skall gälla för oss alla inte vara villkorad till några få.

Följer du vinden kan du bli bortblåst.


http://juristensfunderingar.blogspot.se/2009/08/den-negativa-religionsfriheten-ett.html
http://www.lag-avtal.se/nyheter/diskriminering/lagstiftning/article3389490.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar